Μασάζ Χαλάνδρι

μασάζ Χαλάνδρι
1024 511 master

Το μασάζ αποτελεί ένα μέσο χαλάρωσης προκειμένου να αποφορτίζονται οι άνθρωποι από το άγχος της καθημερινότητας καθώς και να ανακουφίζονται από έντονους σωματικούς πόνους είτε αυτοί προέρχονται από καταπόνηση είτε από παθήσεις και τραυματισμούς. Αποτελεί μία φυσική τεχνική που δρα θεραπευτικά τόσο στο ψυχολογικό όσο και στο σωματοαισθητικό κομμάτι του ατόμου.
Η προέλευσή του εντοπίζεται στα βάθη της Ασίας πριν από χιλιάδες χρόνια και η δημιουργία αυτής της θεραπευτικής μεθόδου συνδέεται με την φύση του ανθρώπου, αφού δεν είναι τίποτα άλλο από μία αντανακλαστική και ενστικτώδη κίνηση που κάνει το άτομο όταν νιώθει πόνο ή ενόχληση σε ένα σημείο του σώματός του. Πρόκειται λοιπόν για το αρχέγονο, παρηγορητικό και ανακουφιστικό όπλο του ανθρώπου.
Ενδεικτικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε κάποιες κατηγορίες μασάζ που καθεμία χρησιμοποιείται για ξεχωριστό σκοπό, aroma oil μασάζ ρεφλεξολογία, sport oil μασάζ, zen shiatsu, rejuvance, λεμφική μάλαξη προσώπου και σώματος, μασάζ κυτταρίτιδας, το ινδικό μασάζ κεφαλής και σώματος, το thai μασάζ και τέλος η θιβετανική μάλαξη.
Το μασάζ αποσκοπεί πέρα από την χαλάρωση και σε τρείς ακόμα έννοιες άμεσα ταυτισμένες με την ψυχοσωματική κατάσταση του ανθρώπου.
Οι έννοιες αυτές λοιπόν είναι η αναζωογόνηση, η τόνωση και η αποτοξίνωση. Η αναζωογόνηση των μυών είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του μυοσκελετικού συστήματος. Μέσω του μασάζ οι μύες ανακουφίζονται, χαλαρώνουν, αποκτούν ελαστικότητα και με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η αποφυγή τραυματισμών.
Όσον αφορά την τόνωση, 
θα μπορούσαμε να πούμε ότι προσφέρει περισσότερη αντοχή και ενέργεια ώστε να ανταπεξέλθει κάποιος καλύτερα στις καθημερινές του δραστηριότητες και επιπλέον επιδρά ευεργετικά συνεισφέροντας σε συναισθηματικό επίπεδο. Τέλος, σχετικά με την αποτοξίνωση, το μασάζ βελτιώνει την αιματική κυκλοφορία και αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό.
Άλλες θεραπευτικές ιδιότητες του μασάζ είναι η αύξηση των ερυθρών και λευκών αιμοσφαιρίων, η μείωση του οιδήματος (αν υπάρχει), η μείωση του λίπους αν συνδυαστεί με κατάλληλη διατροφή και η έκλυση των ενδορφινών μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η ευεξία και η χαλάρωση.
Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του Physiopolis στο Χαλάνδρι μπορεί να βοηθήσει όσα άτομα έχουν άμεση ανάγκη για την αναζωογόνηση του σώματος τους πάντα με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο. Μασάζ Χαλάνδρι