8 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας

  wcpt 2015
  887 437 master

  wcpt2015telikoΟ κλάδος της Φυσικοθεραπείας τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου. Η ημέρα αυτή ορίστηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Φυσικοθεραπείας (World Confederation of Physical Therapy) το 1996. Η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχθηκε, καθώς ήταν η μέρα ίδρυσης της Ομοσπονδίας, το 1951.
  Ο εορτασμός της ημέρας αυτής αποτελεί αναμφίβολα μια ευκαιρία για τους φυσικοθεραπευτές να ενημερώσουν για τη σημαντικότητα και την συνεισφορά του κλάδου, στη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας του σώματος, την προώθηση της υγείας και της ανεξαρτητοποίησης του ατόμου.
  Το 2008 η WCPT καθιέρωσε το Κίνηση για την Υγεία, (Movement for Health) ως το βασικό μήνυμα για την ημέρα εορτασμού αλλά και τη βασική ιδέα πάνω στην οποία θα πραγματοποιούσαν οι φυσικοθεραπευτές ανά τον κόσμο δραστηριότητες και δράσεις, επικοινωνώντας και ενημερώνοντας τον κόσμο για την αξία της φυσικής αγωγής, της κίνησης και της άσκησης στην καθημερινότητά τους, ενισχύοντάς το κάθε χρόνο και με ένα επιπρόσθετο σύνθημα. «Κινητικά υγιής και δραστήριος για το μέλλον», «Κινητικά υγιής, μπορείς να συμμετέχεις», «Αν θέλεις να είσαι υγιής, μείνε δραστήριος σε όλη σου τη ζωή», αποτελούν μηνύματα προηγούμενων δράσεων.
  Αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι φυσικοθεραπευτές στην επίτευξη των προσωπικών στόχων των ασθενών, προέκυψε και το μήνυμα της φετινής ενημερωτικής εκστρατείας «Αξιοποιώντας Δυνατότητες» (Fulfilling Potential).
  Επιλέγοντας κίνηση και άσκηση, βελτιώνεται η  λειτουργικότητα του ασθενή, με αποτέλεσμα να ανεξαρτητοποιείται στην καθημερινότητα του και να συμμετέχει χωρίς περιορισμούς στα κοινωνικά δρώμενα. Έτσι, παρέχεται μια καλύτερη  ποιότητα ζωής, τόσο σε ψυχικό όσο και σε σωματικό επίπεδο.

   Κίνηση για υγεία, αξιοποίηση δυνατοτήτων, επίτευξη στόχων, βελτίωση ζωής!

  Για προβλήματα που εμποδίζουν την κινητικότητά σας,

  εμπιστευθείτε τον φυσικοθεραπευτή σας.

   
  Ελάτε να γιορτάσετε μαζί μας την ημέρα αυτή, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 11:00-13:00, με ένα δίωρο μάθημα Clinical Pilates.
  Παράλληλα, εξειδικευμένοι φυσικοθεραπευτές θα είναι στη διάθεσή σας για να σας ακούσουν και να σας συμβουλεύσουν.
  Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε μαζί μας στα 210 68 00 175 – 210 68 10 898.