fbpx

Σχολική τσάντα: Συμβουλές

συμβουλές σχολική τσάντα
955 533 master

Σχολική τσάντα: Συμβουλές!
Με αφορμή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς σας παραθέτουμε μερικές απλές οδηγίες για τη σωστή χρήση του σχολικού σακιδίου
1)      Επιλέξτε το σωστό μέγεθος. Υπάρχουν άλλα μεγέθη για ενήλικες και άλλα για παιδιά. Φροντίστε να αγοράσετε ένα σακίδιο που είναι ανάλογο με το σωματότυπό σας. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι οι ιμάντες ώμου ρυθμίζονται έτσι ώστε να είναι άνετοι αλλά και ούτε πολύ σφιχτοί. Το κάτω μέρος της πλάτης της τσάντας πρέπει να είναι περίπου μια παλάμη πάνω από τη μέση σας.
2)      Μειώστε το φορτίο της τσάντας. Ένα γεμάτο σακίδιο δε θα πρέπει να ζυγίζει περισσότερο από το 15​​% του σωματικού βάρους. (Πολλαπλασιάστε το βάρος σας με το 0,15 για να βρείτε το μέγιστο δυνατό βάρος που μπορείτε να μεταφέρετε.)  Για να ελαφρύνετε το φορτίο σας μπορείτε να αφαιρέστε τα μη απαραίτητα. Ακόμα και μία επιπλέον βούρτσα ή σημειωματάρια μπορούν να προσθέσουν βάρος. Αν η τσάντα σας παρόλα αυτά εξακολουθεί να είναι ακόμα βαριά, να αφαιρέσετε τα αντικείμενα που μπορείτε να μεταφέρετε στα χέρια σας όπως π.χ. ένα βιβλίο.
3)      Χρησιμοποιήστε τα πόδια σας για να σηκώσετε ένα βάρος. Για να σηκώσετε και να τοποθετήσετε το σακίδιο στη πλάτη σας σωστά θα πρέπει να κατεβείτε στο ύψος του σακιδίου λυγίζοντας τα γόνατα και διατηρώντας τη μέση σας σε ευθεία. Σηκωθείτε σταθερά το βάζοντας δύναμη στα πόδια σας και τοποθετήστε το σακίδιο στην πλάτη.
4)      Προσαρμόστε το σακίδιο στην πλάτη σας σωστά, κανένας ιμάντας δεν πρέπει να σας προκαλεί μυϊκό σπασμό. Να φοράτε πάντα και τους δύο ιμάντες. Αν υπάρχει ιμάντας για τη μέση χρησιμοποιήστε τον, θα διανείμει το βάρος του σακιδίου πιο ομοιόμορφα.
5)      Βελτιώστε και διατηρείστε τη συνολική φυσική σας κατάσταση. Κάντε ασκήσεις ενδυνάμωσης και μείνετε δραστήριοι, ώστε να αποφύγετε την πιθανότητα τραυματισμού.
6)      Ορίστε ένα χρονικό όριο για τη μεταφορά του σακιδίου. Προσπαθήστε να μην το έχετε στην πλάτη σας πάνω από 30 λεπτά.