Μυοπεριτονιακή Απελευθέρωση με BLACKROLL® 

blackroll_fascia
1024 768 physiopolis physiopolis

Αυτομάλαξη για μυοπεριτονιακή απελευθέρωση με Foam Roller της BLACKROLL®

Προάγεται:
η χαλάρωση,
η καλύτερη αιμάτωση &
η λεμφο-αγγειακή κυκλοφορία

Χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματός μας μεταβάλλουμε την πίεση στον ιστό που θέλουμε να κάνουμε μάλαξη

Τι είναι όμως η περιτονία;
Η Fascia – περιτονία είναι ένα ύφασμα από μαλακό συνδετικό ιστό που σχηματίζει δίκτυο σε όλο το σώμα και βρίσκεται κάτω από το δέρμα μας.
Περιβάλλει, συνδέει και συγκρατεί όλους τους μύες, τους τένοντες και τις αρθρώσεις, τα όργανα, τον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη, παρέχοντας στο σώμα μας σταθερότητα αλλά και κίνηση.

Αποτελείται από τρία βασικά συστατικά: κολλαγόνο, ελαστίνη και το μεσοκυττάριο υγρό, ένα τζέλ που παρέχει λίπανση στις ίνες του κολλαγόνου απορροφώντας έτσι τους κραδασμούς.

Η περιτονία όταν είναι υγιής είναι σε θέση να κινείται χωρίς περιορισμούς, διατηρώντας έτσι τη σωστή στάση του σώματός μας. Ο τραυματισμός της περιτονίας μπορεί να προκληθεί από κάποια χειρουργική επέμβαση, φλεγμονή ή ακόμα και υπερβολική γυμναστική ή μπορεί και να διαφοροποιηθεί η υφή της από την έλλειψη άσκησης.

Ο τραυματισμός ή αλλαγή της υφής προκαλεί αύξηση της τριβής μεταξύ των μυών, αναγκάζοντάς τους να καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια. Ως αποτέλεσμα, το σώμα γίνεται άκαμπτο δημιουργώντας πρόβλημα στην κίνηση.