Clinical Pilates

pilates
Το Clinical Pilates είναι μια μορφή θεραπευτικής άσκησης, εξέλιξη της Κλασσικής Μεθόδου Pilates, η οποία επικεντρώνεται στη στάση του σώματος, τη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, την ισορροπία, τον μυϊκό έλεγχο, τη δύναμη, την ευλυγισία και τον έλεγχο της αναπνοής.
Η μέθοδος σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από τον Joseph H. Pilates (1880-1967), και αποτελείται από μια σειρά ασκήσεων οι οποίες αντιμετωπίζουν το σώμα σα σύνολο, ενιαία και ολοκληρωτικά, εναρμονίζοντάς το με το νου.
Η κατανόηση της φιλοσοφίας και της τεχνικής Pilates, η συγκέντρωση και η ακρίβεια στην κίνηση, προάγουν την απόκτηση της σωστής στάσης του σώματος και τη δημιουργία συμμετρίας και ισορροπίας.
Επιτυγχάνεται μυϊκή ενδυνάμωση, αύξηση της αντοχής, βελτίωση της ευλυγισίας και της ευκαμψίας των αρθρώσεων και καταπολεμάται αποτελεσματικά το στρες. Ενδείκνυται για την αποκατάσταση των τραυματισμών και χρόνιων παθήσεων και λειτουργεί ως τεχνική πρόληψης.
pilates reformer Πιο συγκεκριμένα, απευθύνεται:

  • Σε άτομα με χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα, για μείωση ή λύση του πόνου και επαναφορά της λειτουργικότητας
  • Σε μουσικούς, χορευτές, αθλητές πολεμικών τεχνών, για βελτίωση της ελαστικότητας, δύναμης, συντονισμού, έλεγχο μυών και αναπνοής
  • Άτομα με stess, για ένα βαθύτερο αίσθημα χαλάρωσης και ηρεμίας
  • Υγιή άτομα, για σμιλευμένο σώμα χωρίς κίνδυνο τραυματισμού


Είναι ιδιαίτερα ευεργετική άσκηση για κάθε άτομο, ανεξαρτήτως ηλικίας, δυνατοτήτων και επιπέδου φυσικής κατάστασης. Είναι ιδανική άσκηση για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που απορρέουν από το σύγχρονο τρόπο ζωής. Ο ίδιος, ο J. Pilates χαρακτήρισε τη μέθοδό του: «Ήπια για τις εγκύους, ασφαλής για τους υπερήλικες, δυναμική για αθλητές και χορευτές»

Ομαδικά Mat

Ατομικό Reformer ή mat – πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού